Inici‎ > ‎

Notícies

Absolts els 8 d'AIRBUS. #VagaNoÉsDelicte encara hi ha 300 processats


FotoPubliquem la nota de la Comissió Executiva Confederal.

ABSUELVEN A LOS 8 DE AIRBUS.

Estimadas compañeras y compañeros,

Esta misma mañana hemos conocido la sentencia del juzgado de lo penal nº1 de Getafe donde se juzgaba a los compañeros de Airbus a los que se les pedían ocho años y tres meses de cárcel por participar en un piquete durante la Huelga General de 2010.

La sentencia es absolutoria.

La absolución de los ocho compañeros es motivo de enorme satisfacción, por ellos, que han tenido que aguantar más de cinco años de presión e incertidumbre; para todos los compañeros y compañeras encausados por los mismos motivos; para el conjunto del movimiento sindical y para la propia salud democrática de nuestro país.

Es una sentencia que nos anima, aun más, a dar continuidad a la campaña Huelga no es delito, a seguir defendiendo a los compañeros y compañeras pendientes de juicio y a continuar emplazando a las fuerzas políticas, que forman el nuevo Parlamento, para que, sin tardanza, acuerden derogar el artículo 315.3 que es el anclaje jurídico de matriz franquista que han utilizado para perseguir el derecho de huelga.

Desde la Comisión Ejecutiva confederal aprovechamos para felicitarnos por este éxito sin paliativos a la vez que agradecemos las muestras de solidaridad que tanto desde otras Secciones Sindicales, instituciones de diverso signo, partidos políticos y sindicatos y Confederaciones internacionales se han recibido durante este tiempo.

Un saludo.

Cartell de la campanya
absolts 8 airbus 


Divendres, 18 de febrer de 2016


Roda de premsa conjunta de bombers de la Generalitat

Feta a la seu de CCOO el divendres 20 de juny de 2014


Foto

El divendres 20 de juny de 2014, s'ha fet una roda de premsa conjunta dels sindicats de bombers de la Generalitat, a la seu de CCOO de Catalunya. 

Feu clic per veure les declaracions de Leandre Gallardet, de l'Agrupació de Bombers de la Generalitat de CCOO de Catalunya, efectuades a la roda de premsa del divendres 20 de juny de 2014. 
20/06/2014 


Privatització del servei

CCOO denuncia que l'aeroport de Lleida-Alguaire es quedarà sense bombers de la Generalitat

La Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments ha comunicat, en una reunió a Barcelona, als sindicats representatius del Cos de Bombers, la intenció de deixar de donar servei de bombers de la Generalitat a l’aeroport de Lleida-Alguaire. 


Des que l’aeroport va començar a funcionar s’estan ocupant 13 places de bomber en comissió de servei; ara sembla ser que deixaran en mans del Departament de Territori i Sostenibilitat aquest servei i possiblement ho solucionaran traient a concurs una concessió del servei de bombers. 

L’Agrupació de Bombers de CCOO volem expressar el nostre profund desacord amb aquesta situació; creiem que la privatització d'aquest servei suposarà un ampli benefici per a l'empresa que assoleixi el servei, ja que tant les instal•lacions com tot el material necessari per desenvolupar l'activitat ja està en funcionament i l'únic que haurà de posar l'empresa serà el personal necessari. Molt ens temen que aquest servei costarà més diners que el servei actual que ja està consolidat. Els bombers que hi ha destinats a l’aeroport tenen la formació reglada per desenvolupar aquesta feina. 

Entenem que el fet de no continuar donant servei els bombers de la Generalitat és un malbaratament de recursos, i veiem com aquest Govern, que tant s'omple la boca que s'han de construir estructures d'Estat sòlides, en el nostre cas solament constatem el desballestament, de mica en mica, d'un servei públic essencial per a la ciutadania. 

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya 
Barcelona, 24 de gener de 2014 
Mobilització del dijous 16 de gener de 2014

Manifest de bombers de la Generalitat


Feu clic per veure:

                                                                                                                                                    16/01/2014


Convocades pels sindicats CCOO, UGT i CATAC

Mobilitzacions dels bombers de Catalunya davant de la Generalitat


Els bombers de la Generalitat de Catalunya es mobilitzaran avui dijous davant de la Generalitat (plaça de Sant Jaume, Barcelona) convocats pels sindicats CCOO, UGT i CATAC amb la implicació del Comitè de mobilitzacions en defensa del servei públic dels Bombers. 

Més de 100 bombers de les terres de Lleida han sortit a les 8 del matí per desplaçar-se a Barcelona per participar en la manifestació amb la resta de bombers de Catalunya. L’autocar ha sortit de Balaguer després  ha passat per Lleida i Mollerussa, on s’acabarà d’omplir, a més de la gent que es desplaçarà en vehicles particulars. 

Les negociacions estan aturades, a l’espera de l’aprovació dels pressupostos del 2014, que es votaran probablement l’última setmana de gener. 

S’han fet reunions amb ajuntaments, amb l’Associació Catalana de Municipis i amb grups parlamentaris, per informar-los del possible desballestament del servei de Bombers com a servei públic. 

Els bombers de Catalunya han aconseguit mantenir les mesures de pressió i de difusió, la qual cosa ha portat ha introduir en el debat parlamentari unes esmenes a la llei de pressupostos, on es demana que s’incloguin una convocatòria extraordinària de bombers professionals, la recuperació de l’ajut a les incapacitats temporals i el compromís de treballar per un servei públic essencial professional i de qualitat. 

L’objectiu de la manifestació és merament preventiu, per recordar als grups parlamentaris, que amb el seu vot favorable a les esmenes, poden impedir el que sens dubte seria un canvi de model amb l’externalització de serveis, antesala de la privatització d’un servei públic essencial. 

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya 
Barcelona, 16 de gener de 2014 
Veure arxiu


 
Comunicat de premsa conjunt de CCOO, UGT i CATAC de Bombers de la Generalitat

Els sindicats de bombers de la Generalitat denuncien la manca de mitjans de protecció adequats per als auxiliars d'ofici forestal


Adjuntem el comunicat de premsa conjunt de CCOO, UGT i CATAC de Bombers de la Generalitat: 

A partir del dia 23 de juliol, i per requeriment de la Inspecció de Treball, quasi 300 auxiliars d'ofici forestal (AOF), dels 620 contractats enguany per a la campanya forestal, no podran treballar, a primera línea de foc, fins que el Departament d'Interior els doti de l'equip de protecció individual (EPI) adequat. 

Des del mes de setembre del 2012, els delegats de prevenció de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS) varen demanar reiteradament a la DGPEIS que es planifiqués, per a tot el personal AOF, la compra de granotes ignífugues (EPI), ja que entenien que les que hi havia per a la campanya forestal del 2013 no complien amb la normativa vigent de seguretat i salut. 

També varen demanar reiteradament que es garantissin els reconeixements mèdics, relatius a la vigilància de la salut, per a tot el personal contractat durant la campanya d'estiu. 

Cansats de la falta de diàleg i que no els escoltessin, el passat dia 9 de juliol, els delegats de prevenció dels tres sindicats, varen presentar denúncia, a la Inspecció de Treball de Catalunya, contra el Departament d'Interior, per la infracció de la normativa de prevenció de riscos laborals comesa per la DGPEIS. I no ha estat fins a la intervenció de la Inspecció de Treball de Catalunya, amb un requeriment fet al Departament d'Interior, que la DGPEIS ha començat a complir el que mana la normativa vigent i ha mantingut el personal deficientment equipat fora de la primera línea de foc. 

Ens sembla molt greu que, des del 3 de juliol, no es comuniqués als treballadors referits el risc al qual estaven exposats. Els contractes dels AOF varen començar el dia 3 de juliol; per tant, durant més de tres setmanes, no han estat informats que la roba que duien no els protegia suficientment. 

Avui, quan entrem de ple en una situació de risc d'incendi forestal generalitzat, tal com era previsible, la pèssima gestió del Departament d'Interior fa que tinguem 12 parcs de bombers sota mínims, tres de tancats, i gairebé la meitat de la plantilla d'AOF inoperatius. 

Els sindicats estem estudiant presentar una denúncia al jutjat contra el Departament d'Interior (DGPEIS) per infracció dels preceptes que l'obliguen a vetllar per la seguretat i higiene dels seus treballadors. La DGPEIS té un deure de cura, al llarg de la seva cadena de comandament, que, davant d'un risc concret i greu, ha d'assumir com a garant de la indemnitat dels seus empleats, en aquest cas els AOF. 

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya 
Barcelona, 29 de juliol de 2013